HOT-työpaja Tampereella 31.8.2022

Syksyn 2022 ensimmäinen HOT-työpaja vietettiin Tampereella Crazy Townin työskentelytiloissa. Kuten hankkeeseen kuuluu, osa oli paikan päällä ja osa Zoom-palvelun kautta hybridifiiliksen takaamiseksi.

Yhteisen aamupalan jälkeen siirryttiin heti asiaan. Keskustelu syveni nopeasti ja mietimme yhdessä mm. mitä taitoja hyvän hybriditilaisuuden toteuttamiseen tarvitaan. Vaatimuslista kasvoikin melkoiseksi: tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja, osallistujien aktivoimista, tietoteknisiä taitoja, esiintymistaitoja, läsnäoloa yms…

Neljä henkilöä tietokoneilla kokoushuoneessa. Taustalla iso tietokoneruutu.

Erilaisten osallistujien aktivoiminen aiheutti paljon jatkokeskustelua. Mikkien aukaiseminen tuppaa olemaan hankalaa diginatiiveillekin, joten kuinka saada henkilö, joka ei ole päivittäinen tietokoneen käyttäjä, avaamaan Zoomissa mikkinsä yleisön edessä. Hybriditilaisuuden vetäjän pitäisi onnistua luomaan turvallinen tila, jotta kaikki osallistujat uskaltaisivat osallistua omalla äänellään. Tämä ei ole mikään helppo tehtävä.

Näitä kaikkia ideoita ja ohjeita kerätään hankkeen tuloksena syntyvään koulutuspakkiin. Koulutuspakin runko on jo alkanut muodostua ja sisällöt rakentuvat rungon ympärille. Koulutuspakin muotoa ei ole vielä kiveen hakattu, koska vaihtoehtoja on niin monia. Kotitehtäväksi tuli kaikille miettiä, mikä muoto olisi juuri tälle hankkeelle paras.

Tietoja eoppimiskeskus

Suomen eOppimiskeskus ry on valtakunnallinen yhdistys, joka edistää verkko-opetuksen ja digitaalisten opetustoteutusten käyttöä, tutkimusta ja kehittämistyötä yrityksissä, oppilaitoksissa ja muissa organisaatioissa. www.eoppimiskeskus.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s